· 

Supplementen om af te vallen

Er is een miljarden industrie met betrekking tot supplementen om af te vallen maar in hoeverre zijn die supplementen werkzaam. Een recent US onderzoek naar dit soort supplementen was hierover duidelijk: er zijn maar heel weinig mensen die significant gewicht verliezen als zij deze supplementen gebruiken. Het geld dat je hieraan besteedt is dus over het algemeen weggegooid geld. Op het moment dat je je levensstijl daadwerkelijk verandert dan zal je resultaat zien en dan kan zo'n supplement wellicht helpen maar waarschijnlijk is dit dan deels toe te schrijven aan het placebo effect. Een pil waarmee je probleemloos, zonder je levensstijl aan te passen, kan afvallen is er helaas dus niet. Er is maar een remedie: gezond eten en drinken, voldoende bewegenslapen en dagelijks keuzes maken die goed zijn voor je geestelijk en lichamelijke gezondheid.