· 

Sociale besmetting

Het gezegde "waar je mee omgaat raak je mee besmet" gaat in de praktijk vaak op. De invloed van je omgeving is zeer groot. Zo zie  je bijvoorbeeld vaak dat fitte mensen omringd worden door andere fitte mensen. Als jouw vrienden bijna dagelijks naar de snackbar gaan, dan is het moeilijk om daar tegenin te gaan. Mensen zijn tenslotte sociale wezens en hierdoor lopen wij  een vergroot risico op een sociale besmetting. Als je een gezonde levensstijl belangrijk vindt, zoek dan binnen je omgeving naar mensen die dit ook belangrijk vinden. Vergroot je sociale omgeving door meer gelijkgestemden te vinden.

 

Voor ouders is het belangrijk dat zij het goede voorbeeld geven want kinderen worden sterk beïnvloed door het gedrag van hun ouders. Hetzelfde geldt ook voor leidinggevende. Indien zij het slechte voorbeeld geven, dan is de kans groot dat dit voorbeeld gevolgd wordt.